Over ons

Stichting Hibiscus is opgericht in 2010 naar aanleiding van een succesvol evenement dat georganiseerd werd door een aantal vriendinnen. Mede dankzij de belangeloze medewerking van Notariskantoor Weddemijer in Oirschot was de Stichting Hibiscus een feit.

Waarom Stichting Hibiscus

In het bedenken van een passende naam hebben de oprichters van Stichting Hibiscus, Ine WawoRunto en Anouk van den Dungen – Maltha, gedacht om een naam te gebruiken die in eerste instantie gemakkelijk uit te spreken is, zowel voor Nederlanders als voor Indonesiërs. De naam “Hibiscus,” oftewel “Kembang Sepatu” in het Indonesisch, is gekozen omdat deze bloem zowel in Nederland als in Indonesië groeit. In Indonesië groeit de bloem heel veel zomaar aan de kant van de straat, net zoals de kinderen zelf.

Cijfers en feitjes

Tussen 2010 en 2013 heeft Stichting Hibiscus aan diverse projecten gewerkt en afgerond. In totaal zijn er 14 scholen, 1644 schoolgemeenschappen, 1037 schoolboeken, 1700 leesboeken, 200 sport artikelen, 30 toilet units, 1 totale verbouwing van de school, 1 grote renovatie van een klaslokaal, 2 kleine renovaties van klaslokalen en 27 computer units gerealiseerd.