Activiteiten kalender

De volgende activiteiten zullen plaatsvinden in 2021:

Statiegeldacties
Help Stichting Hibiscus met een financieel duwtje in de rug door het doneren van uw statiegeldbon.

Van maandag 11 oktober 2021 tot en met zondag 7 november 2021 zal de opbrengst van de statiegeldbox bij Plus Erwin kenter in Best bestemd zijn voor Stichting Hibiscus.

De opbrenst van deze actie gaat naar  Kleuterschool Tlogopucang in het sub-district Kadangan van district Temanggung in de provincie Centraal Java om voor nieuwe toiletten. Deze school is geholpen door Stichting Hibiscus met de bouw van de klaslokaal. De hulp vindplaats stapsgewijs naar de beschikbaarheid van de financiële middelen waarover de stichting beschikt. Kosten is circa € 1.600,–. Ze zullen begin januari 2022 beginnen met de bouw.

Culturele Maand                   

De Indonesische Culturele Maand van Stichting Hibiscus in CultuurSpoor Best in april 2021 met als thema Lasem The Forgotten Heritage wordt georganiseerd in samenwerking met Rumah Budaya Indonesia en CultuurSpoor Best is ONLINE te zien via cultuurspoorbest.nl, via Youtube kanaal van Bibliotheek Best en via Youtube kanaal van Omroep Best .

Officiële opening vindt plaats op 1 april 2021. De opening is ONLINE geopend door Burgemeester van Best dhr. Hans Ubach en de Ambassadeur van de Republiek Indonesië voor de Koningrijk Nederland Z.E. Mayerfas.

Op 15 april 2021 vindt een  ONLINE fashionshow plaats.

Op 21april 2021 vind een ONLINE webinar in samenwerking met Stichting Alzheimer Indonesia – Nederland. Kliek hier om bij te wonen.

Op 22 april 2021 vind een ONLINE lezing over Batik Lasem door Sabine Bolk. Kliek hier om bij te wonen.

ONLINE Uitwisselingsprogramma   
Onze stichting helpt en adviseert het Heerbeeck College in Best en het Stedelijk College in Eindhoven bij de uitwisseling van hun leerlingen met een school in Indonesië.

Op 28 en 30 April 2021 vindt een ONLINE thuiswisseling tussen het Stedelijk College in Eindhoven met Sekolah Tumbuh in Jogjakarta en Sekolah Menengah Negri 1, Wonosari, Jogjakarta.