2015

In 2015 heeft Stichting Hibiscus haar projecten in Sumatra en Java op het gebied van hygiëne en educatie. Vanaf januari hebben wij de volgende projecten opgepakt:
– Basisschool Cahaya Bangsa op het eiland Tua Pejat, mentawai Eilanden, West – Sumatra. Bij deze school wordt een nieuwe sanitaire unit gebouwd met schoon, stromend water. Watertank en waterleiding wordt geplaatst. Het dorp Tua Pejat ligt op de Mentawai eilanden voor de kust van West-Sumatra. Alle bouwmaterialen en het sanitair moet vanaf het vasteland per boot worden over gevaren.
– Kleuterschool masyitoh Jelok in Jelok, Pathuk, Gunung Kidul, Yogyakarta. Op dit moment wordt les gegeven in een oude, vervallen stal die als klaslokaal is ingericht. Er wordt een nieuw schoolgebouw/klaslokaal voor de schoolkinderen gebouwd. Daarbij worden toiletten gebouwd, een watertank en waterleiding geplaatst. De dorpsbewoners zijn erg enthousiast, dat er eindelijk een échte school in hun dorp komt. Zij hebben toegezegd dat zij met z’n allen mee zullen helpen bij de bouwwerkzaamheden. Daarnaast zullen zij ook een (kleine) financiële bijdrage leveren. Daags na het bekend worden van de start van het project, is het hele dorp begonnen met het egaliseren van het terrein.
– Kleuterschool ABA Panggang in Panggang, Girisuko, Gunung Kidul, Yogyakarta. Deze school heeft een grote behoefte aan toiletten, een watertank en een waterleiding voor het leveren van schoon water. Het bestaand toilet moet nodig gerenoveerd worden. Het nieuwe toiletgebouw wordt opgezet naar onze standaarden: een nieuw wc blok en betegelde wanden. Er wordt een nieuwe waterleiding aangelegd en er komt een watertank waarin water wordt opgeslagen als reserve gedurende de ‘droge’ periode. Voor in de klas word een wastafel met een waterkraan geplaatst.

Jaarcijfers 2015